Työkalu ja prosessi strategian jalkauttamisen johtamiseen

Low-code alustalla nopeasti ja ketterästi kehitetty johtamistyökalu.

Tarve

Asiakkaamme oli asettanut itselleen kovat kasvun ja kehityksen tavoitteet 4 vuoden päähän. Saavuttaakseen tavoitteensa he olivat määrittäneet useamman eri osa-alueen “breakthrough goals”, jotka kiteyttävän yrityksen strategian. Strategian jalkauttamiseksi oli määritelty uusi menetelmä, jolta puuttui olemassa oleva prosessi ja jota ei oltu koskaan käytännössä vielä toteutettu.

Tehtävämme oli tunnistaa relevantit KPI:t ja rakentaa johtoryhmälle työkalu (dashboard), jonka avulla johtaa uutta strategiaa.

Ratkaisu

Projektin aikataulu kiire + raskas IT infrastruktuuri ohjasi meidät valitsemaan Microsoftin PowerApps työkalun. Lopputuloksena rakensimme dashboardin, josta pystyi kätevästi tarkastamaan välittömän projekti+KPI tilanteen ja vertaamaan sitä suunnitelmaan. Ratkaisun avulla pystyimme toteuttamaan live-version 2 kuukauden aikana, kaikista vaikeuksista huolimatta.

Tulokset

Projektin lähtötaso oli asiakkaan puolesta meille huonosti kuvattu. Tarpeen määrittämisessä jäi mainitsematta, että heillä ei ollut mitään prosessia (edes manuaalista) olemassa uudelle menetelmälle, ja että heillä ei ollut olemassa olevia KPI:ta vastaamaan uuteen tarpeeseen.

Koska olemassa oleva prosessi ja KPI:t puuttuivat, niin suurinosa työstämme kului prosessin suunnitteluun, kehitykseen ja vastuuhenkilöiden (+ johtoryhmän) sparraamiseen. Lopullinen työstä vain noin 35% meni käyttöliittymäsuunnitteluun ja sovelluskehitykseen. Olimme todella ylpeitä, että haasteista riippumatta pysyimme aikataulussa. Budjetti tuplaantui, mutta asiakkaamme maksoi sen erittäin mielellään.