SendYourWay - Uudenlainen tapa lähettää rahaa

Verkkosovellus jonka avulla voi etsiä rahanlähetysreittejä maiden välillä.

Toive

LocalBitcoins on yksi maailman isoimpia kryptovaluutan kauppapaikkoja. Rekisteröityneitä käyttäjiä on jo yli 8 miljoonaa yli 180 maasta. Hyödyntäen heidän olemassa olevaa järjestelmää, LocalBitcoins halusi testata uuden sovelluksen kannattavuutta, jolla voisi lähettää rahaa maiden välillä vaivattomasti ja edullisesti.

Tekninen tarve

Tarpeena oli luoda uusi palvelu, jossa käyttäjä voi etsiä rahanlähetys reittejä lähettävän ja vastaanottavan maan välillä. Tämän jälkeen LocalBitcoinsin kauppapaikalla olevaa dataa hyödyntäen tarjotaan parhaat reitit rahan lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Koska projektissa seurattiin kannattavuutta, sovelluksesta piti pystyä myös keräämään kattavasti dataa. Lisäksi haluttiin seurata myös sovelluksesta ohjautuvaa liikennettä LocalBitcoinsin palveluun.

Toteutus

Loimme web-applikaation djangolla uuden domainin alle, joka hyödyntää LocalBitcoinsin kauppapaikan ohjelmointirajapintaa. Rakensimme tietokannan sovelluksen tarkkaa käytön seurantaa varten. Raportointia varten data anonymisoitiin niin, ettei tunnistetietoja jää talteen ja asiakkaan ei tarvitse murehtia GDPR:stä.

Tulos

Heti palvelun valmistuttua se alkoi keräämään huomiota. Jo ensimmäisen viikon jälkeen palvelu keräsi yli tuhat hakua. Asiakkaan mukaan sovellus ylitti heidän odotuksensa.